Functies en technische details
Koel bewaren tot 8 jaar. Koel serveren. In het midden van de jaren 1800 werd een lokale koopman, Luigi Rossetti, verliefd op de prachtige landschappen van Monticelli Brusati en besloot zijn eigen wijnmakerij, Antica Fratta, op te richten. De bestaande boerderij op het landgoed werd omgebouwd tot wijnmakerij en Rossetti groef 1,7 km kelders in de rots in de kenmerkende vorm van een Grieks kruis. In 1979 werd het landgoed gekocht door Franco Zilliani, die vooral bekend is om zijn Franciacorta mousserende wijnen onder het Berlucchi label.Zilliani's visie voor Antica Fratta was om ambachtelijke Franciacorta wijnen te maken in kleine partijen met behulp van traditionele methoden. Deze betoverende rosé is gemaakt van Pinot Noir en Chardonnay druiven afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken geplant op het landgoed. De most wordt vergist in roestvrijstalen tanks en rijpt vervolgens 30 maanden op de droesem om complexiteit en karakter toe te voegen. De wijn wordt vervolgens gebotteld en rijpt nog eens 6 maanden in de kelders van Antica Fratta, waar de constante vochtigheid en de temperatuur van 16°C perfecte natuurlijke omstandigheden bieden voor de rijping. Het resultaat is een elegante en sierlijke mousserende wijn die opent met delicate belletjes en hints van citrus, kamperfoelie en groene appels.